Budgetcoach

Budgetcoach

Afbeelding van een budgetcoachEen Budgetcoach geeft praktisch advies over financiën. Een aantal van de tips, vindt u ook op deze site. Maar een coach doet meer dan alleen maar tips geven. De coach kijkt naar de situatie en zal aangeven waar de beste mogelijkheden liggen de financiële situatie te verbeteren.

Daarnaast zal een coach u ook aanmoedigen (en zo nodig aansporen) om de stappen te nemen die noodzakelijk zijn.

Vrijwillig

Het inhuren van een Budgetcoach is in de meeste gevallen vrijwillig en kan al in een vroeg stadium. Als u problemen aan ziet komen en zelf niet helemaal zeker weet hoe het een en ander aan te pakken, kan een Budgetcoach u op het goede spoor zetten.

Begeleiding

Een goede Budgetcoach stopt niet bij advies. De Budgetcoach zal niet het werk van u overnemen (dat is het werk ban een Budgetbeheerder), maar zal u wel begeleiden bij het werk. Er zal ook regelmatig contact zijn om te zien hoe u vordert en om, zo nodig, bij te sturen.

Kosten

Budgetcoach is een vrij beroep. Iedereen mag het gaan doen. Er zijn veel verschillen tussen de diverse aanbieders. De kosten variëren ook sterk. Houdt u wel rekening met minimaal enkele tientjes per gesprek. Een Budgetcoach kan dan ook het beste in een vroeg stadium ingeschakeld worden.