Extra geld

Extra geld

Afbeelding van bankbiljettenExtra geld is meestal geld dat u eigenlijk al heeft, maar dat vast ligt in bezittingen. Vrijwel alle huisraad, de auto, enz. heeft waarde. Die waarde kan omgezet worden in geld. Het is belangrijk om hier naar te kijken en, vooral, om dit niet te lang uit te stellen. Als de waarde van de bezittingen hoog genoeg is, kan dit financiële problemen eenvoudig oplossen of verkleinen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om extra geld te krijgen.

Geen inkomen

Extra geld is éénmalig. Er worden meestal bezittingen omgezet in geld door ze te verkopen of te belenen. Als dit is gebeurd, kan er geen extra geld meer binnenkomen.

Tegenover het geld dat binnenkomt, gaan er meestal bezittingen de deur uit. We hebben het hier dan ook NIET over inkomen. De totale waarde van uw bezittingen groeit niet: U heeft een oude fiets -> u krijgt € 25,– voor die oude fiets -> U heeft nu € 25,–, maar geen fiets meer.

Veel wegen

Er zijn veel wegen om aan extra geld te komen. In een aantal andere pagina’s gaan we dieper op die wegen in. Hier geven we eerst een kleine opsommong van de mogelijkheden en de ONmogelijkheden.

Met name de laatste drie hebben zo hun beperkingen en valkuilen.

Legaal en illegaal

Welke weg u ook kiest om aan extra geld te komen, bedenkt u zich wel dat het een legale manier moet zijn. Alleerst kunt u een vlinke straf verwachten voor illegale praktijken. Daarnaast kan ook de opbrengst door de staat worden opgeeist. Als het fout gaat bent u dus alleen maar verder van uw doel verwijderd.

Mocht u, voor een definitieve afhandeling van de achterstanden terug moeten vallen op de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp), de ‘echte’ schuldsaneringsregeling, dan moet u ook beschikken over een schoon verleden. Een veroordeling voor illegale praktijken zal dan de definitieve oplossing alleen maar in de weg staan.

Een bank overvallen is dus GEEN goede manier om aan extra geld te komen!