Autoreclame

Autoreclame

Een andere manier van bijverdienen is het rijden met reclame op de auto. Dit fenomeen autoreclame is in Nederland nog niet zo bekend, maar daar wordt door een aantal organisaties hard aan gewerkt. Deze organisaties zijn actief op zoek naar bedrijven die autoreclame als middel willen inzetten om hun naamsbekendheid te vergroten.

Hoe werkt het?

Het principe van autoreclame is simpel. U meldt zich aan op een website van een aanbieder. Deze probeert vervolgens bedrijven te interesseren voor het maken van reclame met uw auto. Hoeveel reclame er op uw auto komt is afhankelijk van wat het bedrijf wil. Het kan een klein stickertje op een spatbord zijn, maar ook een grote reclame op uw achterruit, of motorkap.

Hoeveel levert het op?

De opbrengst van autoreclame is wisselend. Het hangt af van de hoeveelheid reclame, maar ook van het aantal gereden kilometers. Vaak zijn de opdrachten ook tijdelijk en gecombineerd met campagnes in andere media. Daarnaast betaalt de ene organisatie meer dan de andere.

Kansen

Hoewel de organisatie die de reclame aanbiedt vaak vrijuit spreekt over de mogelijke verdiensten, wordt niet aangegeven hoe groot de kans echt is dat u extra inkomsten kunt krijgen uit autoreclame.

Allereerst moet u zich realiseren dat de meeste auto’s met reclame bedrijfsauto’s zijn. De bestuurders van die auto’s vertegenwoordigen het bedrijf en zijn vaak in dienst van het bedrijf. Voor die bedrijven is dat ook belangrijk. Reclame op andere auto’s is vaak alleen interessant in het kader van campagnes. Dat betekent dat er best geld verdiend kan worden, maar vaak is dat van beperkte duur.

Investering

Soms wordt, bij inschrijving een eenmalig bedrag gevraagd. Er zijn ook organisaties die een bedrag per maand of per jaar vragen. En soms is het ook gewoon gratis. Het is even zoeken op het internet en een aantal van de aanbieders vergelijken.

Betrouwbaar?

Zoals bijna alles dat via internet geregeld kan worden moet wel aandacht worden gegeven aan de betrouwbaarheid van de ‘aanbieder’. Vaak kan inschrijven heel eenvoudig, waarna niets meer van de aanbieder vernomen wordt. Wees voorzichtig met het verstrekken van persoonlijke gegevens.

[link-library settings=8]